Aktiviteter - se kalender - klik her >>

Tirsdag 24.03 2020

Møde om Havpark / Nationalpark Øresund

Tirsdag 24.03 2020
Møde om Havpark / Nationalpark Øresund

Stad& Egn inviterer til et offentlig møde om den fremtidige Havpark/ Nationalpark Øresund, tirsdag 24.03 2020 kl. 19:15 nedei Blomstersalen i Toldkammeret Havnepladsen 1 i Helsingør med:
Akvariechefog marinbiolog Jens P. Jeppesen, Øresundsakvariet
FiskerSøren Jacobsen formand for skånsomt kystfiskeri.
MFMorten Messerschmidt

Havpark/Nationalpark Øresund
Kanvi både beskytte og samtidig udvikle Øresund, et af Danmarksrigeste farvande. Det er et af hovedspørgsmålet, når Stad &Egn tirsdag den 24 marts 2020 efter fællesspisningen i Toldkammere tkl. 19:15, inviterer til en åben offentlig debat og ide-udveksling iBlomstersalen nede i Toldkammeret Havnepladsen 1 i Helsingør.
Stad& Egn har inviteret følgende oplægsholdere til diskussionerne:Akvariechef Jens Peder Jeppesen Øresundsakvariet, Formand forskånsomt Kystfiskeri, Søren Jacobsen Helsingør, og fra folketingetMorten Messerschmidt, der kommenterer de Nationale og Internationalemulige politiske stopklodser, for at få luft under ideerne: Til en”Havpark / Nationalpark Øresund”.
Påmødet vil der også være paneldebat. Moderator og ordstyrer forpaneldebatten er Pernille Hermann, Helsingør.

Sundet harsom et af de eneste steder i Danmark, et naturskånsomt rekreativt ogerhvervsmæssigt fiskeri. Der også bør perspektiveres med hvilkenye driftsformer, det er, som kan udvikles i samklang med naturen. Påtværs af interessentgrupperne og landegrænserne, herundersynspunkter til hvorledes også lystfiskerturisme og erhverv, kansammentænkes med en bæredygtig udvikling.

På mødetvil vi sætte scenen. Jens P. Jeppesen vil på mødet sætte særligfokus på status og udviklingsmuligheder for Havpark / NationalparkØresund og Søren Jacobsen vil sætte særlig fokus på detbæredygtigeog skånsomme fiskeri i Øresund og den kommende mærkningsordning.
Påsigt ser vi også frem til resultaterne fra det af Helsingør Kommunenedsatte § 17 stk 4 udvalg om Havpark Nationalpark Øresund.


Spisning
Viderevil der være mulighed for at melde sig til fællesspisning påToldkammeret, det foregår umiddelbart lige inden vores møde fra kl.18-19. (Kan bestilles via www.dinnerbooking.dk/vælg Toldkammer som spisested og den 24. marts).

Materialer og Link >>

At lægge de rigtige sten fra grund af

Foreningens formål er at højne kvaliteten af arkitektur, boliger, byrum og landskab i Helsingør kommune, samt af byudviklingen og byplanlægningen, ifht. bæredygtighed og sammenhæng mellem bevaring og nybyggeri.

Offentlige debatter

Foreningen tager initiativ til afholdelse af foredrag, offentlige debatter, seminarer, ekskursioner, besigtigelser og andre arrangementer. Oplyser, inspirerer og sagliggøre såvel byråd som offentlighed, fjerne myter, formidle viden og inspirere til fælles visioner for Helsingør og omegn, på et oplyst og sagligt grundlag.